Search
Hatherley Studio \ Winchester
project name

Hatherley Studio \ Winchester

An award winning studio house, designed to accommodate an alternative lifestyle.

Project Details

Completion Date
2000

Project Awards

RIBA Award 2001
Stephen Lawrence Prize 2001
Winchester Trust Award 2001
Design Engine Hatherley StudioDesign Engine Hatherley StudioDesign Engine Hatherley StudioDesign Engine Hatherley Studio

Hatherley Studio

An award winning studio house in central Winchester, designed to accommodate an alternative lifestyle, with sleeping, en-suite bathroom, shower room and a study area organised below an open-plan living mezzanine floor. The lower floor opens out onto a private courtyard and out to the street, whilst the upper floor is approached via steps from the pavement.

A full-height south-east facing glazed screen fronts a double-height void, within which a lightweight stair links the two floors. The house is considered an exemplar of small brownfield development.

Design Engine Hatherley StudioDesign Engine Hatherley StudioDesign Engine Hatherley StudioDesign Engine Hatherley Studio